Ik had nog een stuk spitskool in mijn koelkast en garnalen in de vriezer die op moesten.
Wat surfen op internet en dit recept ontstond tijdens het surfen.
Eitje erbij gebakken. We vonden het verrukkelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Mie met garnalen, spitskool en champignons, beetje aziatisch.
PT25M
Mie met garnalen, spitskool en champignons, beetje aziatisch.
Snel klaar en verrukkelijk. Eiermie met wokgarnalen, spitskool, peen-julienne en champignons. Gekruid met onder andere hoisinsaus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mie met garnalen, spitskool en champignons, beetje aziatisch. te bereiden
- Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de eiermie af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 à 4 minuten aan beide zijden lichtbruin. Haal de garnalen uit de pan en zet ze apart.
- Bak in het overgebleven vet de champignons lichtbruin. Bak de ui en knoflook even mee.
- Voeg de spitskool en de geraspte winterpeen hieraan oe en bak nog ongeveer. 5 minuten mee. Schep regelmatig om.
- Meng de uitgelekte eiermie met de groenten in de wok en voeg de hoisinsaus en de gembersiroop toe.
- Verwarm het geheel al omscheppend.
- Bestrooi met de gesneden lente-uitjes..