Al meerdere malen heb ik mijn dierbaren en mezelf geholpen met het volgende receptje (bij hoest): Rasp een mierikswortel goed fijn en doe er onmiddellijk rietsuiker bij, meng goed en laat het geheel een nachtje in de koelkast trekken.
Pers de volgende dag het sap eruit met een neteldoek of zeef uit en doe het in een flesje, drink 3 maal daags een koffielepel van de zelfgemaakte siroop. Verlichting verzekerd!
Dit keukenkruid is in oorsprong een vermaarde geneeskrachtige plant die bij vele kwalen van pas kwam door zijn antibiotische werking. Het eerste landelijke receptenboek voor apothekers ten tijde van Napoleon wist ons al te melden dat “de krachten van de Meiredik (mierikswortel) zijn meer vermogend dan die van de Ramenas. Zij doen de maandstonden en de pis ontlasten, slijten den steen en genezen scheurbuik”
Recept
« Terug naar recepten
Mierikswortelsaus (Kren)
PT15M
Mierikswortelsaus (Kren)
Een heerlijk mierikswortelsaus (kren) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Zdenek ...
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mierikswortelsaus (Kren) te bereiden
Slagroom stijf kloppen.
Verse Kren raspen. Naar eigen smaak.
Kren, peper en zout door de stijve slagroom spatelen.
Verse Kren raspen. Naar eigen smaak.
Kren, peper en zout door de stijve slagroom spatelen.
Mijn kookverhaal (Zdenek ...)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Het is een heerlijke saus die heel goed smaakt bij varkensvlees en knödel.
Groetjes Gerda;):p;):p
maria huylebroeck zegt: