KookJij

Mihoen Goreng met Spitskool

Zorg wel voor de goede mihoen : gemaakt van rijstebloem.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mihoen Goreng met Spitskool te bereiden

  1. Begin met de mihoen : Zet een grote pan water op en breng die aan de kook. Haal van het vuur af en stort de mihoen daarin en laat die daar in 5 minuten weken. Giet af in een vergiet en spoel na met koud stromend water, kijk of hij "los" is en zet hem dan apart.
  2.  Doe de piep-kleine blokjes pancetta in de wok en bak die gedeeltelijk uit : dwz dat ze wel vet moeten afgeven, maar niet krokant mogen worden. Haal dus op tijd de blokjes uit de wok met een schuimspaan en zet ze apart.
  3. In het achtergebleven vet (+ evt.nog wat extra rijstolie) de uien, lombok en de knoflook aanbakken tot de uien glazig zijn geworden.
  4. Voeg dan toe de zeer klein gesneden blokjes kippenvlees en bak die al roerend een minuut of 3 a 4 mee.
  5. Dan er bij doen de laos (+ optioneel 5 cc ketumbar + 3 cc djinten), het verkruimelde bouillonblokje en de ketjap. Even goed doorroeren en vervolgens de blokjes spek er weer bij doen. Goed doorroeren en even laten door sudderen.
  6. Voeg danal roerende de eieren toe.
  7. Wanneer het ei goed en wel is gestold de kool er bij doen en flink omroeren. Bak dit even door tot de kool duidelijk aan het krimpen is.
  8. Dan gaat lepel voor lepel de mihoen er door. Blijf goed omroeren.
  9. Optioneel kan er nog wat oestersaus doorgeroerd worden voor de smaak en zelf viind ik gebakken garnalen er bij lekker. Geef er een handje vers geroosterde cashewnoten bij en sambal + atjar voor de liefhebbers.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij thee, bier of een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst