Recept
« Terug naar recepten
Mihoen Goreng met Spitskool
PT40M
Mihoen Goreng met Spitskool
Zorg wel voor de goede mihoen : gemaakt van rijstebloem.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen Goreng met Spitskool te bereiden
- Begin met de mihoen : Zet een grote pan water op en breng die aan de kook. Haal van het vuur af en stort de mihoen daarin en laat die daar in 5 minuten weken. Giet af in een vergiet en spoel na met koud stromend water, kijk of hij "los" is en zet hem dan apart.
- Doe de piep-kleine blokjes pancetta in de wok en bak die gedeeltelijk uit : dwz dat ze wel vet moeten afgeven, maar niet krokant mogen worden. Haal dus op tijd de blokjes uit de wok met een schuimspaan en zet ze apart.
- In het achtergebleven vet (+ evt.nog wat extra rijstolie) de uien, lombok en de knoflook aanbakken tot de uien glazig zijn geworden.
- Voeg dan toe de zeer klein gesneden blokjes kippenvlees en bak die al roerend een minuut of 3 a 4 mee.
- Dan er bij doen de laos (+ optioneel 5 cc ketumbar + 3 cc djinten), het verkruimelde bouillonblokje en de ketjap. Even goed doorroeren en vervolgens de blokjes spek er weer bij doen. Goed doorroeren en even laten door sudderen.
- Voeg danal roerende de eieren toe.
- Wanneer het ei goed en wel is gestold de kool er bij doen en flink omroeren. Bak dit even door tot de kool duidelijk aan het krimpen is.
- Dan gaat lepel voor lepel de mihoen er door. Blijf goed omroeren.
- Optioneel kan er nog wat oestersaus doorgeroerd worden voor de smaak en zelf viind ik gebakken garnalen er bij lekker. Geef er een handje vers geroosterde cashewnoten bij en sambal + atjar voor de liefhebbers.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij thee, bier of een niet al te droge witte wijn.