Recept
« Terug naar recepten
Mihoen met Bamigroentemix, Ei en Garnalen
PT40M
Mihoen met Bamigroentemix, Ei en Garnalen
AH nasi-bami-groente bestaat uit 35% spitskool, 25% prei,15% taugé, 10% rode ui,10% wortel, 5% lombok
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen met Bamigroentemix, Ei en Garnalen te bereiden
- Bereid de glas mihoen volgens voorschrift (staat op het pak --->15 minuten laten wellen in kokend water, afgieten, uit laten lekken en dan nog eens 2 minuten laten koken in kokend water, dan weer afgieten, en koud spoelen en vervolgens weer in de warme pan met een scheutje olie om niet te laten kluiten.
- Verhit 1 eetlepel van de oliemix in de wok en fruit daar in aan de gember, kleingesneden ontzade lombok uit de groentemix en knoflook gedurende 1 minuut. Vooeg dan toe de ui en de ketjap en roerbak 2 minuten. Voeg de rest van de groentes toe en roerbak nog eens 4 minuten. Haal van het vuur af.
- Pak een schone wok, verhit de rest van de oliemix en stort de losgeklopte eieren in de wok en roer tot een natt roerei. Voeg dan de mihoen toe en roer goed en daarna de groentes. Blijf roeren tot het geheel heel warm is.
- We kunnen hierbij doen optioneel : a).gebakken garnaaltjes b).gebakken stukjes varkensvlees
- Geef er bij : sambal, kroepoek, serundeng, atjar enz.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij bier drinken, jasmijnthee, rosé wijn of een witte wijn. Bedenk dat de wijn zoeter moet zijn naarmate het gerecht scherper.