KookJij

Telor boemboe bali: eieren in pittige chilisaus

Hardgekookte eieren in een saus van tomatenblokjes, pittig zoete chilisaus en ketjap. Heel eenvoudig maar o zo lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: AH.nl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Telor boemboe bali: eieren in pittige chilisaus te bereiden

  1. Pel de eieren.
  2. Verhit de olie in de wok. Fruit de sjalot-snippers en knoflook-snippers plm. 1 minuut. Bak de stukjes tomaat plm. 2 minuten mee. Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor.
  3. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.
  4. Snij de eieren voor het opdienen doormidden. Leg de eieren met de doooier naar boven in de saus..







Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker bijgerecht een Oosterse maaltijd. Wij hebben dit gegeten bij mihoen met veel groenten
Ook lekker bij (kerrie)-rijst en sperziebonen.
In plaats van verse tomaten kun je ook 200 ml tomatenblokjes uit blik gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst