Lekker bijgerecht een Oosterse maaltijd. Wij hebben dit gegeten bij mihoen met veel groenten
Ook lekker bij (kerrie)-rijst en sperziebonen.
In plaats van verse tomaten kun je ook 200 ml tomatenblokjes uit blik gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Telor boemboe bali: eieren in pittige chilisaus
PT15M
Telor boemboe bali: eieren in pittige chilisaus
Hardgekookte eieren in een saus van tomatenblokjes, pittig zoete chilisaus en ketjap. Heel eenvoudig maar o zo lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
AH.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Telor boemboe bali: eieren in pittige chilisaus te bereiden
- Pel de eieren.
- Verhit de olie in de wok. Fruit de sjalot-snippers en knoflook-snippers plm. 1 minuut. Bak de stukjes tomaat plm. 2 minuten mee. Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor.
- Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.
- Snij de eieren voor het opdienen doormidden. Leg de eieren met de doooier naar boven in de saus..