Recept
« Terug naar recepten
Mihoen Salade met Steak
PT20M
Mihoen Salade met Steak
We gebruiken hier de dunne rijstmie (mihoen, bihoen).
Het oorspronkelijke recept komt waarschijnlijk uit Thailand.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mihoen Salade met Steak te bereiden
1).Maak een marinade van de helft van de knoflook en ui, de geraspte gember, 1 eetlepel Chinese ketjap, de sesamolie en de palmsuiker.
2).Doe de marinade samen met de dan nog niet gesneden steak in de afsluitbare plastic zak en leg dieminstens 8 uur in de koelkast.
3).Maak een dressing van de rest van de knoflook en ui, de overgebleven eetlepel ketjap, de rijst azijn, het limoensap de sesamzaadjes en suiker. Roer dat goed door elkaar en klop er 2 eetlepels rijstolie door.
4).Kwast de steak in met sesamolie en grill die gaar in hoogstens 8 minuten (4 minuten aan elke kant). Zet het vlees minimaal 10 minuten weg om te rusten en snij er daarna flinterdunne plakjes van. Leg apart.
4A).De marinade even op- en inkoken en apart zetten.
5).Doe de mie in een pan em giet er ruim kokend water over en giet dan af na een paar minuten (dan is de mihoen gaar en klaar).
6).Schep de mihoen, de geraspte wortel en de uitgelekte geraspte komkommer door elkaar.
6).Maak de kommem klaar:
Schep eerst in de kommen een hoeveelheid mihoen-wortel-komkommermix.
Schep daar over wat dressing. Leg boven op de salade wat plakjes steak met een scheutje iingekookte marinade. Bestrooi ruim met de grof gehakte katjang.
2).Doe de marinade samen met de dan nog niet gesneden steak in de afsluitbare plastic zak en leg dieminstens 8 uur in de koelkast.
3).Maak een dressing van de rest van de knoflook en ui, de overgebleven eetlepel ketjap, de rijst azijn, het limoensap de sesamzaadjes en suiker. Roer dat goed door elkaar en klop er 2 eetlepels rijstolie door.
4).Kwast de steak in met sesamolie en grill die gaar in hoogstens 8 minuten (4 minuten aan elke kant). Zet het vlees minimaal 10 minuten weg om te rusten en snij er daarna flinterdunne plakjes van. Leg apart.
4A).De marinade even op- en inkoken en apart zetten.
5).Doe de mie in een pan em giet er ruim kokend water over en giet dan af na een paar minuten (dan is de mihoen gaar en klaar).
6).Schep de mihoen, de geraspte wortel en de uitgelekte geraspte komkommer door elkaar.
6).Maak de kommem klaar:
Schep eerst in de kommen een hoeveelheid mihoen-wortel-komkommermix.
Schep daar over wat dressing. Leg boven op de salade wat plakjes steak met een scheutje iingekookte marinade. Bestrooi ruim met de grof gehakte katjang.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij thee of een witte wijn.