KookJij

Mijter tompouce van sint

Een heerlijk mijter tompouce van sint recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: domy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mijter tompouce van sint te bereiden

Laat 9 plakjes bladerdeeg ontdooien en snij uit 8 plakjes zo groot mogelijke mijters. Snij het laatste plakje bladerdeeg in 8 repen. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de mijters op de bakplaat, maak 4 kruizen van de deegrepen en plak ze met water vast op de 4 mijters. Bak ze midden in de oven in 10 minuten gaar en goudbruin. Laat de mijters helemaal afkoelen en verdeel 500 mililiter chocolademousse over 4 mijters. Schil 2 sinaasappels dik en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Dep de partjes droog. Verdeel de sinaasappelpartjes over de mousse en dek ze af met de overige 4 mijters van deeg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ria

Ria zegt:
Het lijkt mij ook lekker om er alleen gesmolten chocola in te doen en ook hartig b.v. gehakt of zo (gekruid):p:p:p
Rita

Rita zegt:
Beste,
Ik denk dat je het ook met ander fruit kunt doen maar let er op dat het bij de chocolade mousse past.
lisa

lisa zegt:
Kan je het ook met iets anders doen dan met sinaasappels?:p
anita

anita zegt:
wat een leuk idee ga ze zeker maken is weer eens wat anders dan pepenoten
Rita Van Assche

Rita Van Assche zegt:
Fantastisch origineel idee. Ga ik zeker maken.