Recept
« Terug naar recepten
Tapas worstjes in bladerdeeg (Delicias de Chistorra)
PT20M
Tapas worstjes in bladerdeeg (Delicias de Chistorra)
Een eenvoudig en snel hapje in een handomdraai gemaakt door gebruik te maken van kant en klaar bladerdeeg. Niet alleen geschikt voor bij de tapas maar ook goed als borrelhapje.
Je kunt er verschillende soorten worst voor gebruiken. Het lekkerste vind in de chistorra worst (soms verkrijgbaar bij de Lidl tijdens de Spaanse weken) of met gewone verse Chorizo worst van de slager of de supermarkt. Een andere worstsoort kan ook maar dan krijg je natuurlijk wel een iets andere smaak.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Een Spaans boekje over tapas. Aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas worstjes in bladerdeeg (Delicias de Chistorra) te bereiden
- Het bladerdeeg laten ontdooien en in repen snijden (elk vel in drie repen).
- De worst in ongeveer even grote stukjes snijden, in het bladerdeeg rollen en de goed aandrukken.
- Het bladerdeeg bestrijken met een losgeklopt ei.
- Ongeveer 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.
- Direct warm serveren.