KookJij

Millefeuille van aubergines met gedroogde ham

Een heerlijk millefeuille van aubergines met gedroogde ham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Pascale Naessens
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Millefeuille van aubergines met gedroogde ham te bereiden

Snijd de aubergines in plakjes.
Bestrooi beide kanten met grof zout.
Leg ze tussen keukenpapier met een gewicht erop (bvb 2 borden) zodat het vocht eruit gaat.
Laat 20 min. rusten.
Wrijf het zout eraf met keukenpapier.
Droog de plakjes ham gedurende 7 min. in een warme oven van 180 gr.
Best op de rooster van de oven, zodat ze krokant worden.
Bruin de pijnboompitten ook even in de oven.
Bestrijk de plakjes aubergine met olijfolie.
Kruid enkel met peper.
Leg ze op de rooster van de oven gedurende 20 min.
Doe de kleine tomaatjes in een kommetje.
Kruid ze enkel met peper.
Giet er een scheutje olijfolie over.
Zet het kommetje met de tomaatjes in de oven bij de aubergines.
Giet een beetje olijfolie en een paar druppels citroensap bij de
raketsla.
Maak torentjes.
Leg een plakje aubergine daarop wat raketsla, een tomaatje, wat pijnboompitten en een plakje ham.
Werk zo verder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst