Recept
« Terug naar recepten
Minestra
PT45M
Minestra
Een heerlijk minestra recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Minestra te bereiden
Schil en snipper de ui en het teentje knoflook.Snijd de ham en het vlees in niet te kleine stukken.Bak de ui,ham en het vlees in de olie bruin.Laat deze even meebakken en giet dan de warme bouillon erbij.Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.Doe ze in de pan,samen met de tomaten en sap.Laar alles 15 min.zachtjes koken.Maak intussen de paprika's schoon en snijd ze in stukjes of reepjes.Was de courgette en snijd het puntje ervan af.Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd de parten in stukjes en doe ze in de pan.Strooi de macaroni in de soep en laat alles nog 5-10 min.koken (afhankelijk van de kooktijd van de macaroni).Laat de bonen uitlekken en laat ze in de soep heet worden.Voeg de kruiden toe en laat de soep door en door heet worden.Bestrooi de soep aan tafel met parmezaanse kaas.