Recept
« Terug naar recepten
Mini aardappelschoteltjes
PT45M
Mini aardappelschoteltjes
Een heerlijk mini aardappelschoteltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini aardappelschoteltjes te bereiden
Schil de aardappel en snijd hem in zéér kleine blokjes. Kook deze in water met zout in 5 minuten gaar. Giet af in een vergiet en laat deze uitdampen.
Bak de zéér fijn gesneden paprika en de champignons in een koekenpan.
Snijd de zongedroogde tomaat fijn.
Schep de aardappelen, paprikachampignons en aardappelblokjes voorzichtig door elkaar.
Vet 4 één persoons ovenschaaltjes in met boter, verdeel het aardappelmengsels over de schaaltjes.
Klop de ei met de kwark los en voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel dit over de 4 schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 200Gr.C.
Bak de aardappelsoufflés in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Serveer de aardappelen in deze schaaltjes.
Bak de zéér fijn gesneden paprika en de champignons in een koekenpan.
Snijd de zongedroogde tomaat fijn.
Schep de aardappelen, paprikachampignons en aardappelblokjes voorzichtig door elkaar.
Vet 4 één persoons ovenschaaltjes in met boter, verdeel het aardappelmengsels over de schaaltjes.
Klop de ei met de kwark los en voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel dit over de 4 schaaltjes.
Verwarm de oven voor op 200Gr.C.
Bak de aardappelsoufflés in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Serveer de aardappelen in deze schaaltjes.
robmar zegt:
En kreeg van mevrouw Marion volgend antwoord:Mijn minischaaltje is 10cm in doorsnede en 3,5 cm hoog.
Hoogte en doorsnede maakt voor het gerecht op zich niet echt uit.
Als het ovenschaaltje hoger is dan is de vulling dikker en zal de bereidingstijd iets langer zijn.
Culinaire groet,
Marion
Het zijn dus wel degelijk stenen schaaltjes.