Recept
« Terug naar recepten
Mini-foccacia
PT45M
Mini-foccacia
Een heerlijk mini-foccacia recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini-foccacia te bereiden
Vet meerdere bakpleten in.Zeef de bloem en het zout boven een grote kom en roer de gist erdoor,Voeg de olijfolie en het water toe en meng alles met uw vingers tot deeg.Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 5 minuten.Leg het deeg in een ingevette kom,dek die af en laat het deeg 11/2 uur op een warme pla
ek rijzen tot het in volume is verdubbeld.Kneed het deeg vervolgens nog eens 2 minuten.Roer de helft van de olijven door het deeg en verdeel het in 4 bollen.Leg ze op de bakplaten en maak met uw vingers kuiltjes in de bovenkant.Bestrooi de bollen met de uiringen en de rest van de olijven.Besprenkel de bollen met de olijfolie en strooi het zeezout erover en de tijmblaadjes.Dek ze af en laat ze 30 minuten rijzen.Bak de bollen in 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden gaar en goudbruin.Laat het brood voor het serveren op een rooster afkoelen.
ek rijzen tot het in volume is verdubbeld.Kneed het deeg vervolgens nog eens 2 minuten.Roer de helft van de olijven door het deeg en verdeel het in 4 bollen.Leg ze op de bakplaten en maak met uw vingers kuiltjes in de bovenkant.Bestrooi de bollen met de uiringen en de rest van de olijven.Besprenkel de bollen met de olijfolie en strooi het zeezout erover en de tijmblaadjes.Dek ze af en laat ze 30 minuten rijzen.Bak de bollen in 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden gaar en goudbruin.Laat het brood voor het serveren op een rooster afkoelen.