Recept
« Terug naar recepten
Mini kofte
PT38M
Mini kofte
Een heerlijk mini kofte recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
38 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
240 kCal energie
17 Gram eiwit
16 Gram vet
7 Gram koolhydraten
17 Gram eiwit
16 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini kofte te bereiden
Doe het gehakt in een kom.
Splits het ei en voeg de dooier toe.
Het eiwit wordt niet gebruikt.
Voeg de kaneel, komijn, geraspte ui, het paneermeel en peper en zout naar smaak toe.
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot.
Druk ze zo plat mogelijk, zonder dat ze uit elkaar vallen.
Verhit de grillpan en gril in porties de köfte 4 minuten.
Keer halverwege.
Houd de gegrilde köfte warm onder aluminiumfolie.
Halveer de citroen en snijd 1 helft in partjes.
Knijp uit de andere helft wat sap over de köfte.
Bestrooi met de peterselie.
Serveer met de citroen en uiringen.
Lekker met brood.
Splits het ei en voeg de dooier toe.
Het eiwit wordt niet gebruikt.
Voeg de kaneel, komijn, geraspte ui, het paneermeel en peper en zout naar smaak toe.
Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot.
Druk ze zo plat mogelijk, zonder dat ze uit elkaar vallen.
Verhit de grillpan en gril in porties de köfte 4 minuten.
Keer halverwege.
Houd de gegrilde köfte warm onder aluminiumfolie.
Halveer de citroen en snijd 1 helft in partjes.
Knijp uit de andere helft wat sap over de köfte.
Bestrooi met de peterselie.
Serveer met de citroen en uiringen.
Lekker met brood.