KookJij

Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus.

Simpel, lekker gemakkelijk gerecht. Snel klaar en op voorhand te maken. OOk smakelijk in wat warmer weer lekker op het terras. Weer eens wat anders met die balletjes gehakt. En je kunt het zo " duuvelachtig " maken als je zelf wil door meer sambal toe te voegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehakbèlkes in een licht pittige duuvelkessaus. te bereiden

  1. DE BOEMBOE
  2. Doe alles in de blender of staafmixer , ff malen en klaar. Dit is voldoende voor 2 porties. Bijna net zo snel als een kant en klaar zakje openknippen .De andere helft kan de diepvries in voor een ander Indonesisch gerecht.
  3. DE BALLETJES Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en maak balletjes van ongeveer ø 3 cm .
  4. Bak de balletjes even rondom aan in een pan met wat boter en olie.
  5. DE DUUVELKESSAUS
  6. Fruit de ui even aan in wat olie in een hapjespan. Voeg verder alle ingrediënten voor de duuvelkessaus toe. Voeg de plakjes champignons en de gehaktballetjes toe en laat dit geheel zachtjes 10 minuten pruttelen.
  7. Meng tot een saus. Eventueel kun je er champignons bij doen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  8. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking . Serveer met wat atjar zoetzure komkommer, en wat kroepoek. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ook lekker met knapperig afgebakken vers bruin stokbrood. Je kunt zelf de bomboe ( zoals beschreven maken ) of een zakje droge boemboe voor nasi gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst