Recept
« Terug naar recepten
Miniloempia's van banaan met (veel) chocoladesaus
PT20M
Miniloempia's van banaan met (veel) chocoladesaus
Een heerlijk feestelijk warm nagerechtje!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
hln
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Miniloempia's van banaan met (veel) chocoladesaus te bereiden
- Verhit een pot water en plaats daarin een tweede, kleinere pot.
Breek de chocolade in stukjes en laat ze in de kleine pot smelten 'au bain-marie'.
Voeg de room toe, en roer tot je een gladde saus hebt.
Giet er een scheutje rum bij.
Strooi de vanillesuiker in een schaaltje.
Splits het ei, doe wat water bij de eierdooier en klop los met een vork - dat wordt je lijm.
Schil de bananen en snij ze elk in drieën.
Leg een loempiavel in ruitvorm op je werkblad, met een punt naar je toe.
Strijk de randen van het deeg in met wat losgeklopt eigeel. Dat is de lijm die de loempia bij mekaar houdt.
Wentel een stuk banaan door de vanillesuiker en leg het in het midden van het loempiavel.
Plooi de onderste tip van het loempiavel over de banaan.
Vouw er vervolgens de beide zijkanten over.
Smeer indien nodig wat eigeel op het uiteinde van het vel, zodat je de loempia goed kan dichtkleven.
Rol het pakketje dicht en druk de randen aan.
Verhit de frituurolie op 180 °C.
Bak de loempia's in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Let op, dat gaat snel; reken op 2 minuten.
Serveer de loempia's met een kommetje warme chocoladesaus. Strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over.