Recept
« Terug naar recepten
Mintsorbet
PT45M
Mintsorbet
Een heerlijk mintsorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mintsorbet te bereiden
Was de mint en hak (op 5 blaadjes na)fijn
Maak van de eiwiten een "Italiaanse Meringue".
( de eiwitten au bain marie, lauw water in pan, stijf slaan,
beetje bij beetje de poedersuiker erbij doen tot een stevige, glanzende witte substantie).
Meng de citroensap, mintsiroop en water en meng dit weer luchtig spatelend met de afgekoelde eiwit-massa.
Voeg de gehakte mintblaadjes toe en draai er sorbet van.
Tot serveren in de vriezer.
In hoge glazen 2 bolletjes per persoon, garneren met een schtergehouden mintblaadje.
Maak van de eiwiten een "Italiaanse Meringue".
( de eiwitten au bain marie, lauw water in pan, stijf slaan,
beetje bij beetje de poedersuiker erbij doen tot een stevige, glanzende witte substantie).
Meng de citroensap, mintsiroop en water en meng dit weer luchtig spatelend met de afgekoelde eiwit-massa.
Voeg de gehakte mintblaadjes toe en draai er sorbet van.
Tot serveren in de vriezer.
In hoge glazen 2 bolletjes per persoon, garneren met een schtergehouden mintblaadje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik zou het proberen bij een goede slijter ofwel de Hanos, veel succes
;):)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Bedankt voor je leuke reactie. :);)
m.v.g. Bert Allers