Recept
« Terug naar recepten
Mississippi mud pie.
PT70M
Mississippi mud pie.
Een heerlijk mississippi mud pie. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mississippi mud pie. te bereiden
1. Zeef voor het deeg de bloem en cacao boven een kom. Verwerk de boter erdoor tot kruimels ontstaan. Roer de suiker erdoor en genoeg water om een soepel deeg te vormen. Laat het 15 min. rusten in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed een taartvorm met de deeglap. Leg bakpapier met steunvulling (bonen) op de taartbodem en bak 15 min. in een op 190°C voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10 min. tot hij krokant is.
3. Klop voor de vulling de boter met de suiker. Roer beetje voor beetje de eieren en cacao erdoor. Smelt de chocolade en roer hem samen met de slagroom en het chocolade-extract door het eimengsel.
4. Schenk het mengsel in de taartbodem. Bak de taart 45 min. op 160°C, tot de vulling gestold is.
5. Laat afkoelen. Leg hem op een gebakschaal en bedek hem met stijfgeklopte slagroom. Zet de taart in de koelkast.
6. Garneer de taart met chocoladeschilfers en schocoladekrullen. Plaats hem tot gebruik in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed een taartvorm met de deeglap. Leg bakpapier met steunvulling (bonen) op de taartbodem en bak 15 min. in een op 190°C voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10 min. tot hij krokant is.
3. Klop voor de vulling de boter met de suiker. Roer beetje voor beetje de eieren en cacao erdoor. Smelt de chocolade en roer hem samen met de slagroom en het chocolade-extract door het eimengsel.
4. Schenk het mengsel in de taartbodem. Bak de taart 45 min. op 160°C, tot de vulling gestold is.
5. Laat afkoelen. Leg hem op een gebakschaal en bedek hem met stijfgeklopte slagroom. Zet de taart in de koelkast.
6. Garneer de taart met chocoladeschilfers en schocoladekrullen. Plaats hem tot gebruik in de koelkast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
M.J.A.van Dijk zegt:
bobbeltje zegt:
cees zegt: