Recept
« Terug naar recepten
Moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas
PT40M
Moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas
Een heerlijk moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moelleux met truffelaardappelen en blauwe kaas te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C (stand 6-7).
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze.
Meng de aardappelpuree met de boter, het eiwit en de room. Kruid met peper en zout.
Neem 4 individuele siliconen bakvormpjes die de vorm van een halve bol hebben. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.
Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag.
Leg in elk bakvormpje een stukje kaas.
Vul de bakvormpjes verder op met het beslag.
Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
Neem het uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer ze.
Meng de aardappelpuree met de boter, het eiwit en de room. Kruid met peper en zout.
Neem 4 individuele siliconen bakvormpjes die de vorm van een halve bol hebben. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter.
Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag.
Leg in elk bakvormpje een stukje kaas.
Vul de bakvormpjes verder op met het beslag.
Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
Neem het uit de oven, laat 5 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.