Recept
« Terug naar recepten
Moestuin Aperitiefje
PT15M
Moestuin Aperitiefje
Een heerlijk moestuin aperitiefje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Moestuin Aperitiefje te bereiden
We wassen de tomaten, snijden ze in vier en doen ze in een blender. We raspen de helft van de wortelen en doen ze er ook bij. De helft van de selderiestengels en de helft van de yoghurt gaan er ook bij. We persen de citroen uit en doen het sap ook in de blender.
Dan zetten we de blender aan en pureren alles 2 minuten lang tot een glad mengsel ontstaat. Eventueel kan er een beetje peper of zout bij als je dat lekker vindt. Dan doen we de ijsblokjes erbij en pureren we nog een minuut. Het mengsel gieten we in een glas. Het kerstomaatje prikken we op een rietje als versiering voor het glas. Ons aperitieje is klaar!
De dipgroentjes maken we vooraf schoon en snijden we in kleine stukjes. We nemen hiervoor bloemkool, radijsjes, worteltjes en selderiestengels. We schikken de dipgroentjes in een kleine stenen bloempot alsof het plantjes zijn. Leg er zeker ook een servetje in.
Hierbij kunnen we nog een dipsausje maken van yoghurt en ketchup. Gewoon samenvoegen en goed roeren.
Dan zetten we de blender aan en pureren alles 2 minuten lang tot een glad mengsel ontstaat. Eventueel kan er een beetje peper of zout bij als je dat lekker vindt. Dan doen we de ijsblokjes erbij en pureren we nog een minuut. Het mengsel gieten we in een glas. Het kerstomaatje prikken we op een rietje als versiering voor het glas. Ons aperitieje is klaar!
De dipgroentjes maken we vooraf schoon en snijden we in kleine stukjes. We nemen hiervoor bloemkool, radijsjes, worteltjes en selderiestengels. We schikken de dipgroentjes in een kleine stenen bloempot alsof het plantjes zijn. Leg er zeker ook een servetje in.
Hierbij kunnen we nog een dipsausje maken van yoghurt en ketchup. Gewoon samenvoegen en goed roeren.
Thibo Vanholme zegt: