KookJij

Moestuin Aperitiefje

Een heerlijk moestuin aperitiefje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: subsites.studio100.be/ K3 BLOG
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moestuin Aperitiefje te bereiden

We wassen de tomaten, snijden ze in vier en doen ze in een blender. We raspen de helft van de wortelen en doen ze er ook bij. De helft van de selderiestengels en de helft van de yoghurt gaan er ook bij. We persen de citroen uit en doen het sap ook in de blender.

Dan zetten we de blender aan en pureren alles 2 minuten lang tot een glad mengsel ontstaat. Eventueel kan er een beetje peper of zout bij als je dat lekker vindt. Dan doen we de ijsblokjes erbij en pureren we nog een minuut. Het mengsel gieten we in een glas. Het kerstomaatje prikken we op een rietje als versiering voor het glas. Ons aperitieje is klaar!

De dipgroentjes maken we vooraf schoon en snijden we in kleine stukjes. We nemen hiervoor bloemkool, radijsjes, worteltjes en selderiestengels. We schikken de dipgroentjes in een kleine stenen bloempot alsof het plantjes zijn. Leg er zeker ook een servetje in.

Hierbij kunnen we nog een dipsausje maken van yoghurt en ketchup. Gewoon samenvoegen en goed roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Thibo Vanholme

Thibo Vanholme zegt:
ik wil dat ook makan
Loeca desmet

Loeca desmet zegt:
Lekker mmmmmmm