Recept
« Terug naar recepten
Mokka kaastaart
PT30M
Mokka kaastaart
Een heerlijk mokka kaastaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mokka kaastaart te bereiden
1. Bekleed de bodem van een springvorm van 22 cm doorsnee met bakpapier. Draai de koekjes en walnoten in een keukenmachine fijn. Voeg de gesmolten boter toe en draai met de pulseerknop tot alles goed gemengd is. Druk het kruimelmengsel over de bodem van de voorbereide vorm en zet 30 minuten in de koelkast.
2. Meng in een vuurvast kom de koffie met de cacao, het gelatinepoeder en 1,25 dL kokend water. Zet de kom in een pan met zeer heet water en roer tot de gelatine is opgelost en het mengsel glas is. Laat iets afkoelen.
3. Klop de ricotta met de suiker ca. 2 minuten met een elektrische handmixer, of tot de suiker opgelost is. Klop er vervolgens geleidelijk het koffiemengsel door.
4. Giet de koffiemelk in een aparte kom en klop1 minuut met een elektrische handmixer op de hoogste stand, of tot het mengsel heel schuimig is en zachte pieken vormt. Klop er het mokkamengsel bij tot alles goed gemengd is.
5. Giet over de koekjeskorst. Dek af met plasticfolie en zet 3-4 uur in de koelkast, of tot de vulling gestold is. Wikkel voor het serveren een uitgewrongen hete theedoek 1 minuut om de vorm heen. Ga dan met een metalen spatel langs de binnenwand van de vorm en verwijder de rand van de springvorm. Bestuif de taart met cacao en serveer desgewenst met verse frambozen.
2. Meng in een vuurvast kom de koffie met de cacao, het gelatinepoeder en 1,25 dL kokend water. Zet de kom in een pan met zeer heet water en roer tot de gelatine is opgelost en het mengsel glas is. Laat iets afkoelen.
3. Klop de ricotta met de suiker ca. 2 minuten met een elektrische handmixer, of tot de suiker opgelost is. Klop er vervolgens geleidelijk het koffiemengsel door.
4. Giet de koffiemelk in een aparte kom en klop1 minuut met een elektrische handmixer op de hoogste stand, of tot het mengsel heel schuimig is en zachte pieken vormt. Klop er het mokkamengsel bij tot alles goed gemengd is.
5. Giet over de koekjeskorst. Dek af met plasticfolie en zet 3-4 uur in de koelkast, of tot de vulling gestold is. Wikkel voor het serveren een uitgewrongen hete theedoek 1 minuut om de vorm heen. Ga dan met een metalen spatel langs de binnenwand van de vorm en verwijder de rand van de springvorm. Bestuif de taart met cacao en serveer desgewenst met verse frambozen.
Erik zegt:
Hoe groot is een puntje taart? En een eenheidsportie?