KookJij

Rucola met spek, kaas en walnoten

Eenvoudige salade, lekker als voorgerecht maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld de bbq.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rucola met spek, kaas en walnoten te bereiden

  1. Was en droog de sla indien nodig.
  2.  Klop een dressing van de azijn, mosterd, olie, peper, zout en honing.
  3.  Bak de spekblokjes zachtjes bruin en krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  4. Schaaf de kaas in dunne stukken.
  5. Rooster de walnoten in een droge Koekenpan.
  6.  Meng de sla met de dressing.
  7. Verdeel de sla over 4 bordjes. Verdeel de spekblokjes en de kaas over de sla.Garneer met de walnoten en bieslook.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit is echt een voor-of bijgerecht dat (bijna) iedereen lust.
Voor vegetariërs kun je in plaats van de spekblokjes gedroogde tomaatjes in de salade doen.
Gemakkelijk te maken en erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst