Dit is echt een voor-of bijgerecht dat (bijna) iedereen lust.
Voor vegetariërs kun je in plaats van de spekblokjes gedroogde tomaatjes in de salade doen.
Gemakkelijk te maken en erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Rucola met spek, kaas en walnoten
PT10M
Rucola met spek, kaas en walnoten
Eenvoudige salade, lekker als voorgerecht maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld de bbq.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rucola met spek, kaas en walnoten te bereiden
- Was en droog de sla indien nodig.
- Klop een dressing van de azijn, mosterd, olie, peper, zout en honing.
- Bak de spekblokjes zachtjes bruin en krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Schaaf de kaas in dunne stukken.
- Rooster de walnoten in een droge Koekenpan.
- Meng de sla met de dressing.
- Verdeel de sla over 4 bordjes. Verdeel de spekblokjes en de kaas over de sla.Garneer met de walnoten en bieslook.