Recept
« Terug naar recepten
Mokka-walnoottaart
PT90M
Mokka-walnoottaart
Een heerlijk mokka-walnoottaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mokka-walnoottaart te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een taartvorm van 20 cm doorsnee en 6,5 cm diep met bakpapier. Vet het papier met boter in en bestuif het met bloem. Zet de taartvorm op een bakplaat.
2. Maak een beslag van de boter en suiker en voeg de eieren en de eierdooier in 6 porties toe. (Als het mengsel gaat klonteren, roer er dan nog wat bloem door) Roer de koffie-essence door het mengsel.
3. Zeeg de bloem en het bakpoeder en roer het samen met 100 g walnoten door het mengsel. Blijf roeren tot alle bloem goed is opgenomen. Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ca. 30 minuten gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen.
4. Doe voor de bovenlaag het eiwit in een kleine kom. Los de suiker al roerend op in 1 dL water, boven een matig vuur. Draai het vuur hoger en verwarm het mengsel zonder te roeren tot 120 °C (laat een druppeltje van de suikersiroop in een kom met koud water: bij een juiste temperatuur vormt zich dan een zacht balletje). Vlak voordat de suiker op temperatuur is, klopt u met een mixer het eiwit stijf. Schenk de hete siroop gelijkmatig bij het eiwit en richt daarbij tussen de garde en de rand van de kom. Het mengsel wordt nu nog stijver en gaat glanzen. Blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld. Los de koffie op in een ½ tl warm water en voeg de koffie toe aan het mengsel. Smeer het op de taart zodra hij is afgekoeld. Strooi er de gehakte walnoten over.
2. Maak een beslag van de boter en suiker en voeg de eieren en de eierdooier in 6 porties toe. (Als het mengsel gaat klonteren, roer er dan nog wat bloem door) Roer de koffie-essence door het mengsel.
3. Zeeg de bloem en het bakpoeder en roer het samen met 100 g walnoten door het mengsel. Blijf roeren tot alle bloem goed is opgenomen. Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ca. 30 minuten gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen.
4. Doe voor de bovenlaag het eiwit in een kleine kom. Los de suiker al roerend op in 1 dL water, boven een matig vuur. Draai het vuur hoger en verwarm het mengsel zonder te roeren tot 120 °C (laat een druppeltje van de suikersiroop in een kom met koud water: bij een juiste temperatuur vormt zich dan een zacht balletje). Vlak voordat de suiker op temperatuur is, klopt u met een mixer het eiwit stijf. Schenk de hete siroop gelijkmatig bij het eiwit en richt daarbij tussen de garde en de rand van de kom. Het mengsel wordt nu nog stijver en gaat glanzen. Blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld. Los de koffie op in een ½ tl warm water en voeg de koffie toe aan het mengsel. Smeer het op de taart zodra hij is afgekoeld. Strooi er de gehakte walnoten over.
Maartje zegt: