Recept
« Terug naar recepten
Mokkacréme-rumtaart
PT85M
Mokkacréme-rumtaart
Een heerlijk mokkacréme-rumtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mokkacréme-rumtaart te bereiden
De oven voorverwarmen op 175 graden. De bodem van een springvorm (24 cm) invetten. Voor de biscuit de eiwitten stijfkloppen. De eidooiers met het water, de suiker en de vanillesuiker tot een dikke créme kloppen. De eiwitten toevoegen. De maïzena met de bloem zeven en erover strooien. Alles voorzichtig vermengen, direct in de vorm doen en glad strijken. Midden in de oven 40 minuten bakken. De biscuit uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen. Voor de mokkacréme water en poedersuiker in een pannetje tot stroop koken. De eidooiers luchtig kloppen. De hete stroop onder voortdurend roeren geleidelijk toevoegen. De koffie oplossen in 2 eetlepels heet water en bij de eiercréme doen. Af laten koelen. Daarna de boter erdoor roeren, met koffielikeur op smaak brengen. De biscuit in drie lagen verdelen. De lagen met rum besprenkelen en met mokkacréme bestrijken. Op elkaar zetten. De taart rondom met mokkacréme bestrijken en de bovenkant met behulp van een spuitzak garneren. Het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart drukken, de bovenkant met chocoladeblaadjes garneren. Tot het garneren op een koele plaats bewaren.