Recept
« Terug naar recepten
Mokkataart
PT60M
Mokkataart
Een heerlijk mokkataart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid Blenckers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
+/- 24 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mokkataart te bereiden
Als eerste maak je het aantal schepjes voor een hele pot koffie, (bij mij waren dat 5 schepjes) op een beker water. Je laat dit in het koffiezetapparaat doorlekken.
De Blueband houd je uit de koelkast en breng deze op kamertemperatuur.
Je gaat deze mixen totdat ie helemaal fijn is. Je doet er ongeveer 300 gram donkerbruine basterdsuiker bij, de 2 zakjes vanillesuiker. Je mixt alles door elkaar en doet met beetjes de koffie erdoor heen, totdat je een smeuig geheel krijgt.
Je begint met de koekjes, deze dompel je in een laagje melk, je hoeft deze alleen maar even te dompelen en er meteen weer uit halen. Je legt ze verticaal op het dienblad o.i.d. neer.
Dan begin je met een laag mokka over de koekjes te strijken.
Dan weer een laag koekjes, maar deze keer leg je ze horizontaal neer.
Zo ga je steeds door maar let op dat je de ene keer de koekjes verticaal neerlegt en de andere keer horizontaal en eerst dompelen in melk voordat je ze op je blad legt.
Je eindigt met een laag mokka en hierover heen strooi je hagelslag, zorg ervoor dat de zijkanten ook ingesmeerd zijn met mokka, dit maakt een mooi geheel.
De Blueband houd je uit de koelkast en breng deze op kamertemperatuur.
Je gaat deze mixen totdat ie helemaal fijn is. Je doet er ongeveer 300 gram donkerbruine basterdsuiker bij, de 2 zakjes vanillesuiker. Je mixt alles door elkaar en doet met beetjes de koffie erdoor heen, totdat je een smeuig geheel krijgt.
Je begint met de koekjes, deze dompel je in een laagje melk, je hoeft deze alleen maar even te dompelen en er meteen weer uit halen. Je legt ze verticaal op het dienblad o.i.d. neer.
Dan begin je met een laag mokka over de koekjes te strijken.
Dan weer een laag koekjes, maar deze keer leg je ze horizontaal neer.
Zo ga je steeds door maar let op dat je de ene keer de koekjes verticaal neerlegt en de andere keer horizontaal en eerst dompelen in melk voordat je ze op je blad legt.
Je eindigt met een laag mokka en hierover heen strooi je hagelslag, zorg ervoor dat de zijkanten ook ingesmeerd zijn met mokka, dit maakt een mooi geheel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lie-ky78 zegt:
Maroeska zegt:
sylvana zegt: