KookJij

Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas

Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Aruba
Keuken: Caraibische
Bron: Lidl receptkaart, Caricisch
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas te bereiden

  1. Marineer de varkenshaas 2 uur afgedekt in de koelkast in de Moksi Meti-marinade.
  2. Laat het vlees een half uur op kamertemperatuur komen voordat u het gaat bereiden.
  3. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snij de prei in dunne ringetjes en spoel schoon in een vergiet onder koud stromend water.
  5. Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.
  6. Snij de peterselie grof.
  7. Hak de teen knoflook fijn.
  8. Pers de limoen uit.
  9. Haal de varkenshaas uit de moksie meti marinade en bak in wat zonnebloemolie 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  10. Bewaar de moksie meti marinade.
  11. Laat het vlees rusten op een bord losjes afgedekt met aluminiumfolie.
  12. Verhit wat zonnebloemolie in een wok.
  13. Wok de groenten 2 minuten.
  14. Voeg de ketjap, knoflook, sambal, limoensap, de Moksie Meti marinade en mie toe aan de wok en roerbak nog 5 minuten door op hoog vuur.
  15. Snij de varkenshaas in plakjes, serveer de plakjes met de mie en garneer met de grof gesneden peterselie.
  16. Tip: In Suriname combineren de moksi meti vaak varkensvlees met kipfilet of zelfs garnalen.
  17. Leuk om dus eens mee te variëren in dit gerecht!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst