Recept
« Terug naar recepten
Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
PT180M
Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
Lidl receptkaart, Caricisch
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas te bereiden
- Marineer de varkenshaas 2 uur afgedekt in de koelkast in de Moksi Meti-marinade.
- Laat het vlees een half uur op kamertemperatuur komen voordat u het gaat bereiden.
- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de prei in dunne ringetjes en spoel schoon in een vergiet onder koud stromend water.
- Schil de wortelen en snij in dunne reepjes.
- Snij de peterselie grof.
- Hak de teen knoflook fijn.
- Pers de limoen uit.
- Haal de varkenshaas uit de moksie meti marinade en bak in wat zonnebloemolie 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Bewaar de moksie meti marinade.
- Laat het vlees rusten op een bord losjes afgedekt met aluminiumfolie.
- Verhit wat zonnebloemolie in een wok.
- Wok de groenten 2 minuten.
- Voeg de ketjap, knoflook, sambal, limoensap, de Moksie Meti marinade en mie toe aan de wok en roerbak nog 5 minuten door op hoog vuur.
- Snij de varkenshaas in plakjes, serveer de plakjes met de mie en garneer met de grof gesneden peterselie.
- Tip: In Suriname combineren de moksi meti vaak varkensvlees met kipfilet of zelfs garnalen.
- Leuk om dus eens mee te variëren in dit gerecht!