KookJij

Mont Blanc

Een heerlijk mont blanc recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mont Blanc te bereiden

Pel de kastanjes. Week de kastanjes, giet ze af en kook ze in ruim water in 30 minuten gaar. Giet ze af, zet ze op met melk en vanillesuiker en laat ze 10 minuten koken. Pureer de kastanjes en roer de suiker erdoor. Zet de puree op een middel hoog vuur en blijf roeren tot de massa van de panwand loslaat. Laat het afkoelen en spuit het met behulp van een slagroomspuit of garneerspuit in dikke draden op een schaal zodat er een berg ontstaat. Bestrijk de berg met de geklopte slagroom en strooi het amandelschaafsel erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Daar begin je mee, goed lezen. Marijke
kookfestijn

kookfestijn zegt:
Wanneer moet je de schil van de kastanjes verwijderen?