Recept
« Terug naar recepten
Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij
PT15M
Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij
Een heerlijk mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen in een saus van tomaten en bleekselderij te bereiden
Verhit 1 eetl. olie in een grote pan.
Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omscheppend ong. 5 min. op een laag vuur.
Voeg 1 blokje kruidenbouquet (basilicum/tijm) toe. Roer er 2 eetl. tomatenpuree en 1 dl. water door.
Ris van 4 takjes tijm de blaadjes.
Breng op smaak met peper.
Kook de verse en schoongemaakte mosselen hierin gaar.
Serveer met olijvenmayonaise.
OLIJVENMAYONAISE: Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn.
Roer er 2 eetl. Italiaanse kruiden door, 4 eetl. mayonaise en 2 eetl. yoghurt.
Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Bak hierin 4 in stukjes gesneden stengels bleekselderij al omscheppend ong. 5 min. op een laag vuur.
Voeg 1 blokje kruidenbouquet (basilicum/tijm) toe. Roer er 2 eetl. tomatenpuree en 1 dl. water door.
Ris van 4 takjes tijm de blaadjes.
Breng op smaak met peper.
Kook de verse en schoongemaakte mosselen hierin gaar.
Serveer met olijvenmayonaise.
OLIJVENMAYONAISE: Hak 50 gram groene olijven zonder pit fijn.
Roer er 2 eetl. Italiaanse kruiden door, 4 eetl. mayonaise en 2 eetl. yoghurt.
Pers er 1 teentje knoflook boven uit en breng op smaak met zout en cayennepeper.