Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met pittige puree
PT20M
Mosselen met pittige puree
Een heerlijk mosselen met pittige puree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met pittige puree te bereiden
1. Pel de tomaat en snij ze in blokjes. Spoel de zeekraal, blancheer ze een paar minuten in water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en goed uitlekken.
2. Spoel de mosselen. Doe ze in een grote kookpan met de wijn. Laat ze 5 minuten koken onder deksel.
3. Vermeng de aardappelpuree met de wijnazijn, de tomaatblokjes en de zeekraal.
4. Zet een rechthoekig vormpje zonder bodem (of een dresseerring) op de borden. Schep er het mengsel in. Druk de puree aan met de rugkant van een lepel. Haal de vorm weg.
5. Garneer met de mosselen, werk af met een likje olijfolie en wat bieslook.
2. Spoel de mosselen. Doe ze in een grote kookpan met de wijn. Laat ze 5 minuten koken onder deksel.
3. Vermeng de aardappelpuree met de wijnazijn, de tomaatblokjes en de zeekraal.
4. Zet een rechthoekig vormpje zonder bodem (of een dresseerring) op de borden. Schep er het mengsel in. Druk de puree aan met de rugkant van een lepel. Haal de vorm weg.
5. Garneer met de mosselen, werk af met een likje olijfolie en wat bieslook.