Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat
PT20M
Mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat
Een heerlijk mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met spinazie, venkel, witte ui en tomaat te bereiden
Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en halveer de stukken.
Snijd of schaaf de venkel in dunne plakken en snijd het groen grof.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Doe de mosselen met de ui en de venkel in een ruime pan.
Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng deze aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer het kookt. Licht het deksel op en schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel twee keer omhoog drukken.
Roerbak intussen de spinazie en voeg de tomaatstukken toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel bij de mosselen.
Schud de pan om en bestrooi met venkelgroen voor het serveren.
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en halveer de stukken.
Snijd of schaaf de venkel in dunne plakken en snijd het groen grof.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Doe de mosselen met de ui en de venkel in een ruime pan.
Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng deze aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer het kookt. Licht het deksel op en schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel twee keer omhoog drukken.
Roerbak intussen de spinazie en voeg de tomaatstukken toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel bij de mosselen.
Schud de pan om en bestrooi met venkelgroen voor het serveren.