KookJij

Mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus

Een heerlijk mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus te bereiden

Breng de witte wijn, slagroom en sjalotten aan de kook en laat deze op een matig vuur tot de helft inkoken.
Voeg nu de gekookte mosselen, tomaat en komkommer er aan toe en laat het geheel samen op laag vuur ca. 5 minuten inkoken.
Breng het vervolgens op smaak met peper, zout en bladselderij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robmar

robmar zegt:
Marijke,

Voor 400 gr visgehalte zijn zeker 1.5 kg mosselen in de schelp nodig. De merken Imperial (49 à 59 stuks per kg) en Jumbo (43 à 48 stuks)geven ongeveer 270 gr visgehalte per kg.
Hopelijk is dit nuttig indien men start van verse mosselen.