Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus
PT20M
Mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus
Een heerlijk mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met tomaat en komkommer in witte wijnsaus te bereiden
Breng de witte wijn, slagroom en sjalotten aan de kook en laat deze op een matig vuur tot de helft inkoken.
Voeg nu de gekookte mosselen, tomaat en komkommer er aan toe en laat het geheel samen op laag vuur ca. 5 minuten inkoken.
Breng het vervolgens op smaak met peper, zout en bladselderij.
Voeg nu de gekookte mosselen, tomaat en komkommer er aan toe en laat het geheel samen op laag vuur ca. 5 minuten inkoken.
Breng het vervolgens op smaak met peper, zout en bladselderij.
robmar zegt:
Voor 400 gr visgehalte zijn zeker 1.5 kg mosselen in de schelp nodig. De merken Imperial (49 à 59 stuks per kg) en Jumbo (43 à 48 stuks)geven ongeveer 270 gr visgehalte per kg.
Hopelijk is dit nuttig indien men start van verse mosselen.