Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn
PT20M
Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn
Het is weer mosseltijd!!!
Dit heerlijke recept, met een Aziatisch tintje, kwam ik in een van mijn vele
kookboeken tegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Het grote boek met vis & zeevruchten/ Beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn te bereiden
- Borstel de mosselen schoon en verwijder de baarden. Gooi alle beschadigde en open mosselen, die niet sluiten als je ze dichtdrukt, weg.
- Was de mosselen goed.
- Verhit de olie in een(mossel)pan. Bak hierin 4 minuten op laag vuur de ui, knoflook, het citroengras en de Spaanse peper. Roer af en toe.
- Voeg de wijn en de vissaus toe en laat het geheel nog 3 minuten doorkoken.
- Doe de mosselen in de pan en schud ze goed door elkaar. Doe het deksel op de pan, zet het vuur hoger en kook de mosselen 4-5 minuten, tot de schelpen zich openen.
- Voeg de basilicum toe en serveer met rijst, frietjes of brood met kruidenboter en een salade.