Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met zure room en groene kruiden
PT20M
Mosselen met zure room en groene kruiden
Een heerlijk mosselen met zure room en groene kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met zure room en groene kruiden te bereiden
De mosselen schoonmaken en grondig wassen.
De uien en de selderij fijnsnijden en even aanstoven in boter. De mosselen toevoegen, kruiden met peper en onder deksel laten koken tot ze allemaal open zijn. Regelmatig opschudden.
De peterselie, dragon en tijm zeer fijn snipperen en de helft ervan mengen met de witte wijn en het citroensap.
Voor de saus: de resterende kruiden door de zure room roeren en op smaak brengen peper en zout.
De mosselen over de borden of kommen verdelen en de witte wijn met kruiden erover gieten. Serveren met de sneetjes beboterd stokbrood (eventueel bestrooid met maanzaadjes of sesamzaadjes) en de geparfumeerde zure room.
fijnproever zegt: