Recept
« Terug naar recepten
Mosselen op z'n Normandisch
PT30M
Mosselen op z'n Normandisch
Een heerlijk mosselen op z'n normandisch recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen op z'n Normandisch te bereiden
*Verhit boter voor 2 kg in een pan en bak daarin de uien en knoflook glazig.
*Voeg de selderij toe en bak even door.
*Dan 100 cc appelcider toevoegen en wat zout.
*Vuur wat ophogen en 1 portie mosselen er bij gooien.
Doe het deksel op de pan en kook 5 minuten. Schud zo nu en dan even goed om en dan nog eens 3 minuten.
*Haal deksel er af en vis de eventuele slechte mosselen uit de pan en kook nog even door.
*Haal de mosselen uit de pan en breng ze over in een grote voorverwarmde schaal met folie er over
*Kook het achter gebleven vocht iets in en smelt er een eetlepel boter in met een beetje zout en flink wat peper.
*Dan 125 cc crème fraîche toevoegen,1eetlepel Calvados en een bosje fijn gehakte peterselie en dat goed laten opkoken.
*Schenk deze hete saus over de warmgehouden mosselen en dien op met knapperig brood.
*Voeg de selderij toe en bak even door.
*Dan 100 cc appelcider toevoegen en wat zout.
*Vuur wat ophogen en 1 portie mosselen er bij gooien.
Doe het deksel op de pan en kook 5 minuten. Schud zo nu en dan even goed om en dan nog eens 3 minuten.
*Haal deksel er af en vis de eventuele slechte mosselen uit de pan en kook nog even door.
*Haal de mosselen uit de pan en breng ze over in een grote voorverwarmde schaal met folie er over
*Kook het achter gebleven vocht iets in en smelt er een eetlepel boter in met een beetje zout en flink wat peper.
*Dan 125 cc crème fraîche toevoegen,1eetlepel Calvados en een bosje fijn gehakte peterselie en dat goed laten opkoken.
*Schenk deze hete saus over de warmgehouden mosselen en dien op met knapperig brood.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef - behalve knapperig brood - hierbij vers gefrituurde friten met mayonaise en een bak met sla.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ger2 zegt:
hns zegt: