KookJij

Mosselen op z'n Normandisch

Een heerlijk mosselen op z'n normandisch recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen op z'n Normandisch te bereiden

*Verhit boter voor 2 kg in een pan en bak daarin de uien en knoflook glazig.
*Voeg de selderij toe en bak even door.
*Dan 100 cc appelcider toevoegen en wat zout.
*Vuur wat ophogen en 1 portie mosselen er bij gooien.
Doe het deksel op de pan en kook 5 minuten. Schud zo nu en dan even goed om en dan nog eens 3 minuten.
*Haal deksel er af en vis de eventuele slechte mosselen uit de pan en kook nog even door.
*Haal de mosselen uit de pan en breng ze over in een grote voorverwarmde schaal met folie er over
*Kook het achter gebleven vocht iets in en smelt er een eetlepel boter in met een beetje zout en flink wat peper.
*Dan 125 cc crème fraîche toevoegen,1eetlepel Calvados en een bosje fijn gehakte peterselie en dat goed laten opkoken.
*Schenk deze hete saus over de warmgehouden mosselen en dien op met knapperig brood.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef - behalve knapperig brood - hierbij vers gefrituurde friten met mayonaise en een bak met sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Dit wil ik wel maken, ben een echte mosselliefhebber. grt Hans de Vos:)
ger2

ger2 zegt:
Dit is de manier waarop wij al 46 jaar mosselen eten, met lekkere dikke zelf voorgebakken frieten erbij. alleen gebruik ik geen brood, wel een soortgelijk sausje.