KookJij

Mosselen uit de Provence met venkel en pastis

Een heerlijk mosselen uit de provence met venkel en pastis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen uit de Provence met venkel en pastis te bereiden

Fruit de ui en venkel in de boter en blus met pastis. Doe de mosselen erbij, zet het deksel op de pan en zet op het vuur tot alle mosselen open zijn.

Schep de mosselen uit de pan en houd ze warm. Laat het kookvocht met de groenten tot twee derde inkoken. Doe er de room bij en laat even doorkoken.

Roer er van het vuur af de dragon en de eierdooiers door. Breng op smaak met peper en citroensap.


Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen. Bestrooi met peterselie en bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
;););)
fijnproever

fijnproever zegt:
Tja, men zegt thans toch leven zoals God in Frankrijk, met of zonder Pastis zou dit mij anders zeer goed lukken;)
Anna

Anna zegt:
Nou, fijnproever, ben niet zo dol op die drankjes. Uzo, sambuca...is meer een drankje waar de wederhelft van houdt:p:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Dank je Anna, kon het niet beter verwoorden. Zou zeggen ga eens op vakantie in Frankrijk en je leert de Pastis wel kennen. ;);):)
Anna

Anna zegt:
Hoi Hermien,
Pastis is een aperitief op basis van steranijs en kruidenextracten, dat met name in Frankrijk populair werd na het verbod op absint. Het alcoholpercentage ligt tussen de 40% en 45%.

Groetjes,
Anna.
KookJij.
hermien

hermien zegt:
Wat is pastis?