Recept
« Terug naar recepten
Mosselen uit de Provence met venkel en pastis
PT30M
Mosselen uit de Provence met venkel en pastis
Een heerlijk mosselen uit de provence met venkel en pastis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen uit de Provence met venkel en pastis te bereiden
Fruit de ui en venkel in de boter en blus met pastis. Doe de mosselen erbij, zet het deksel op de pan en zet op het vuur tot alle mosselen open zijn.
Schep de mosselen uit de pan en houd ze warm. Laat het kookvocht met de groenten tot twee derde inkoken. Doe er de room bij en laat even doorkoken.
Roer er van het vuur af de dragon en de eierdooiers door. Breng op smaak met peper en citroensap.
Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen. Bestrooi met peterselie en bieslook.
Schep de mosselen uit de pan en houd ze warm. Laat het kookvocht met de groenten tot twee derde inkoken. Doe er de room bij en laat even doorkoken.
Roer er van het vuur af de dragon en de eierdooiers door. Breng op smaak met peper en citroensap.
Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen. Bestrooi met peterselie en bieslook.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
Anna zegt:
fijnproever zegt:
Anna zegt:
Pastis is een aperitief op basis van steranijs en kruidenextracten, dat met name in Frankrijk populair werd na het verbod op absint. Het alcoholpercentage ligt tussen de 40% en 45%.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Anna zegt: