Recept
« Terug naar recepten
Mosselen uit Wit-Bier met een Rode Curry Saus
PT35M
Mosselen uit Wit-Bier met een Rode Curry Saus
De vele vluchtelingen uit vele landen, welke in Belgie zijn blijven steken hebben culinair hier en daar wat verschuivingen teweeggebracht in de diverse meukaarten. Hier een mosselgerecht met een duidelijk Aziatische signatuur.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Belgische vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen uit Wit-Bier met een Rode Curry Saus te bereiden
- Verhit in een wadjan de rijstolie en fruit hierin aan de rode curry-pasta.
- Voeg daaraan toe de uitjes, de knoflook, de gember en de sereh en roer dat goed door elkaar.
- Dan gaat er bij de kokosmelk, de rijstwijn, de sojasaus, de vissaus en de gesnipperde basilicum blaadjes.
- Laat dit onder zo nu en dan roeren gedurende 15 minuten zachtjes koken en zet dit even apart.
- Breng in de mosselpan het witbier aan de kook en stort de mosselen daarin. Onder zo nu en dan schudden (denk aan het deksel!) de mosselen garen in een kleine 7 minuten. Verwijder de mosselen die niet open gaan.
- Haal de mosselen uit de pan met een schuimspaan en verdeel de mosselen over de twee borden.
- Voeg het curry mengsel toe aan het witbier in de mosselpan en laat dat even op hoog vuur inkoken gedurende 2 minuten. Verdeel dan de saus over de borden met de mosselen.
- Geef er brood bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Laat de mensen hierbij een moutig Belgisch biertje drinken zoals bv :Duvel, Leireken, Palm, Kwak, La Chouffe, Rochefort, Pater LIeven, Leffe, Straffe Hendrik, Troubadour, enz.