Recept
« Terug naar recepten
Mosselloempia met paprikasaus
PT90M
Mosselloempia met paprikasaus
Een heerlijk mosselloempia met paprikasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselloempia met paprikasaus te bereiden
Dep de mosselen droog met keukenpapier en snijd de groenten in dunne reepjes. Kook de mihoen beetgaar, spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de groenten op hoog vuur. Haal de wok van het vuur en spatel de mihoen erdoor. Laat de groenten uitlekken in een zeef en meng de mosselen en het fijngesneden basilicum erdoor. Leg een loempiavelletje op het werkblad met de punt naar u toe gericht. Leg een kwart van de vulling op de onderste helft van het deeg, maar laat de punt vrij. Vouw de linker- en de rechterpunt overlappend naar elkaar toe. Rol de loempia op van onder naar boven en druk het bovenste bevochtigde puntje iets aan. Dek de loempia's af met plasticfolie en bestrooi met bloem, leg ze in de koelkast. Maak de saus door de geschilde komkommer en de paprika in kleine blokjes te snijden. Pureer deze in een mengbeker met de basilicumazijn en de visbouillonpoeder. Giet dit door een fijne zeef en roer de mayonaise en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop tot de saus voldoende is gebonden. Frituur de loempia's circa 5 minuten in olie van 200 °C. Serveer de loempia's op een schaal en giet de saus eromheen.