Recept
« Terug naar recepten
Mosselpizza met rucola
PT20M
Mosselpizza met rucola
Een heerlijk mosselpizza met rucola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselpizza met rucola te bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Controleer de mosselen.
Verdeel de prei over de bodem van een pan. Schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de prei.
Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
Giet ze af, neem ze uit de schelp en zet apart.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het deeg af. Bestrijk het met de tomatensaus.
Beleg het deeg met de paprika en mozzarella. Bestrooi het met de oregano en peper naar smaak.
Bak de pizza ± 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pizza eruit, leg de mosselen erover en bak in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
Neem de pizza uit de oven.
Bestrooi de mosselpizza met de rucola en schenk er een straaltje olijfolie over.
Controleer de mosselen.
Verdeel de prei over de bodem van een pan. Schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de prei.
Breng de mosselen in een gesloten pan aan de kook en kook ze 6-8 minuten, of tot alle schelpen openstaan.
Giet ze af, neem ze uit de schelp en zet apart.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het deeg af. Bestrijk het met de tomatensaus.
Beleg het deeg met de paprika en mozzarella. Bestrooi het met de oregano en peper naar smaak.
Bak de pizza ± 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pizza eruit, leg de mosselen erover en bak in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
Neem de pizza uit de oven.
Bestrooi de mosselpizza met de rucola en schenk er een straaltje olijfolie over.