KookJij

Mossels op zijn Australisch

Een heerlijk mossels op zijn australisch recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mossels op zijn Australisch te bereiden

Poets de mossels goed en zet de wok of pan op het vuur.
Als de wok heet wordt gooi de mosselen erin en voeg direct de flinke scheut witte wijn toe. Plaats direct de deksel erop en laat ze een minuut of 10 stomen-koken, al naar gelang de grote van de mossels. (let op dat de bodem van de pan niet al te dik belegd is) Schep een paar keer om en plaats de deksel iedere keer direct terug. Dan na 10 a 15 minuutjes de zeevruchten toevoegen samen met de grof in stukken gesneden andijvie + het zeezout en peper. Als de andijvie goed geslonken is "Dig in and good tukker'

een voetnootje:
laat de inktvis niet al te gaar worden anders wordt die taai

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

smokey

smokey zegt:
Dig in en good tukker is typisch australisch No worries mate het betekend gewoon Eet nu want het is goed voer ;)
robmar

robmar zegt:
Smokey,

Wat bedoel je met "Dig in and good tukker' ?
smokey

smokey zegt:
Ik wist dat dit recept erg vlug klaar was maar dat van die bovenstaande 0 minuten dat is wel wat erg optimistisch. er ging iets mis bij het inzenden dus bij deze: maak van die 0 minuten maar circa 25:)