Recept
« Terug naar recepten
Mosselsoep
PT30M
Mosselsoep
Een heerlijk mosselsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mosselsoep te bereiden
1. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Laat ze op een hevig vuur open koken, met de witte wijn. Zeef het kookvocht.
2. Roerbak prei, wortelen en ui of sjalotje enkele minuten in 1 eetlepel hete boter of olie. Blus met het gezeefde kookvocht van de mosselen en de visfond. Kruid met gemberpoeder en laat 15 minuten zacht koken onder deksel. Haal de mosselen uit hun schelp.
3. Roer, van het vuur af, de room door de soep en doe er de kervel bij. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen toe. Laat nog heel even goed doorwarmen.
2. Roerbak prei, wortelen en ui of sjalotje enkele minuten in 1 eetlepel hete boter of olie. Blus met het gezeefde kookvocht van de mosselen en de visfond. Kruid met gemberpoeder en laat 15 minuten zacht koken onder deksel. Haal de mosselen uit hun schelp.
3. Roer, van het vuur af, de room door de soep en doe er de kervel bij. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen toe. Laat nog heel even goed doorwarmen.