KookJij

Mosselsoep met tomaat en bleekselderij

Een heerlijk mosselsoep met tomaat en bleekselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tijd voor vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselsoep met tomaat en bleekselderij te bereiden

Pel de tenen knoflook. Snijd 1 teen in dunne plakjes en hak de andere teen fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in plakjes. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte exemplaren en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dicht gaan. Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de plakjes knoflook heel even aan. Leg de mosselen erop en strooi een kwart van de bleekselderij en 1 eetlepel italiaanse kruiden erover. Smoor de mosselen afgedekt in 8 minuten op half hoog vuur tot de mosselen allemaal open gaan staan. Schep de mosselen met een schuimspaan in een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Zeef het mosselkookvocht en vul het met de visbouillon aan tot een 1/2 liter. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de gehakte knoflook en de bleekselderij zachtjes aan. Bak de tomaatstukjes met vocht en 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 minuut mee. Voeg het mosselvocht toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Neem de mosselen, op 12 mooie mosselen na, uit de schelp en leg ze in grote diepe kommen en schep de hete soep erover. Leg de mosselen in de schelp erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst