KookJij

Mosseltajine met muntcouscous

Een heerlijk mosseltajine met muntcouscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosseltajine met muntcouscous te bereiden

Controleer de mosselen.
Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie.
Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 minuten.
Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 minuten.
Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein.
Voeg de visbouillon toe.
Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 minuten.
Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak.
Snijd de laatste limoen in partjes.
Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen.

Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ola tajinemosseltjes mmmm lekker proberen :);):p