Recept
« Terug naar recepten
Mosseltajine met muntcouscous
PT30M
Mosseltajine met muntcouscous
Een heerlijk mosseltajine met muntcouscous recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
lekkertafelen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosseltajine met muntcouscous te bereiden
Controleer de mosselen.
Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie.
Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 minuten.
Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 minuten.
Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein.
Voeg de visbouillon toe.
Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 minuten.
Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak.
Snijd de laatste limoen in partjes.
Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen.
Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.
Verhit in een tajine of hapjespan 2 el olijfolie.
Fruit de knoflook aan. Voeg de ui toe en bak 4 minuten.
Voeg de paprika, tomatenpuree en komijn toe en bak 2 minuten.
Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met een spatel klein.
Voeg de visbouillon toe.
Leg de mosselen op de groenten. Dek de tajine af en stoof de mosselen 8 minuten of tot alle schelpen openstaan. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi intussen de couscous in een schaal. Schenk er 250 ml heet water op. Wel de couscous 5 minuten.
Roer de korrels met een vork los en breng de couscous op smaak met de laatste 3 el olijfolie, het sap van ½ limoen, de munt en zout en peper naar smaak.
Snijd de laatste limoen in partjes.
Serveer de mosseltajine met de couscous en de partjes limoen.
Geef er brood bij om in het geurige mosselvocht te dopen.
derbyke zegt: