Serveer de Carnavalsgoulash met rijst, stokbrood of friet.
Liever vegetarisch?
Vervang het vlees door 600 gram gedroogde
kikkererwten. Week de kikker- erwten 8 tot 12 uur in ruim koud water. Giet
ze af, voeg ze in plaats van de blokjes rundvlees toe en stoof de goulash in
circa 1 uur gaar.
Recept
« Terug naar recepten
Carnavalsgoulash met peterselieroom
PT120M
Carnavalsgoulash met peterselieroom
Nog maar enkele nachtjes slapen en dan dendert in het Limburgse het
carnavalsgedruis volop los. Carnavalsvierders verdienen een stevige :)
"bodem" en goede kost om het de 3 dolle dagen vol te kunnen houden. Met
dit gerecht moet zeker één feestavond vol te houden zijn. :)
Uiteraard is deze Carnavalsgoulash dan ook in de kleuren ROOD, GEEL
en GROEN. Maak maar een grote pan, zodat onverwachte vierders die
binnenkomen vallen mee kunnen aanschuiven.( voor 8-10 personen)
Ik heb alles door de helft genomen , behalve de paprika, omdat ik niet een
halve gele en groene paprika wilde overhouden. Verder heb ik mij braaf aan
de voorgeschreven receptuur gehouden. :)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Uit de krant. Janneke Philippi . Eigen tekst en foto.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carnavalsgoulash met peterselieroom te bereiden
- Smelt de roomboter in een grote stoofpan en bak de paprikareepjes, uiringen en de knoflooksnippers een vijftal minuten zachtjes aan.
- Schep het vlees erdoor en bestrooi met paprikapoeder, bloem en karwijzaad en bak dit een drietal minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak ook dit een minuutje mee.
- Schenk dan de bouillon langs de rand in de pan. Breng alles tegen de kook aan en temper dan de warmtebron.
- Stoof het gerecht met het deksel op de pan in 2 uur gaar.
- Roer de gesnipperde peterselie door de zure room en serveer dit apart bij de goulash.