KookJij

Carnavalsgoulash met peterselieroom

Nog maar enkele nachtjes slapen en dan dendert in het Limburgse het carnavalsgedruis volop los. Carnavalsvierders verdienen een stevige :) "bodem" en goede kost om het de 3 dolle dagen vol te kunnen houden. Met dit gerecht moet zeker één feestavond vol te houden zijn. :) Uiteraard is deze Carnavalsgoulash dan ook in de kleuren ROOD, GEEL en GROEN. Maak maar een grote pan, zodat onverwachte vierders die binnenkomen vallen mee kunnen aanschuiven.( voor 8-10 personen) Ik heb alles door de helft genomen , behalve de paprika, omdat ik niet een halve gele en groene paprika wilde overhouden. Verder heb ik mij braaf aan de voorgeschreven receptuur gehouden. :)
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Uit de krant. Janneke Philippi . Eigen tekst en foto.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carnavalsgoulash met peterselieroom te bereiden

  1. Smelt de roomboter in een grote stoofpan en bak de paprikareepjes, uiringen en de knoflooksnippers een vijftal minuten zachtjes aan.
  2. Schep het vlees erdoor en bestrooi met paprikapoeder, bloem en karwijzaad en bak dit een drietal minuten mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook dit een minuutje mee.
  4. Schenk dan de bouillon langs de rand in de pan. Breng alles tegen de kook aan en temper dan de warmtebron.
  5. Stoof het gerecht met het deksel op de pan in 2 uur gaar.
  6. Roer de gesnipperde peterselie door de zure room en serveer dit apart bij de goulash.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Serveer de Carnavalsgoulash met rijst, stokbrood of friet.
Liever vegetarisch?

Vervang het vlees door 600 gram gedroogde
kikkererwten. Week de kikker- erwten 8 tot 12 uur in ruim koud water. Giet
ze af, voeg ze in plaats van de blokjes rundvlees toe en stoof de goulash in
circa 1 uur gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst