Recept
« Terug naar recepten
Mosterdsoep
PT15M
Mosterdsoep
Een heerlijk mosterdsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ibolya kokke
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosterdsoep te bereiden
Een pan met water opzetten en laten koken, daarna de kippebouillonblokjes erbij doen.
Boter laten smelten in een klein pannetje,
een ui snipperen en bij de boter doen en aanfruiten.
Dan de bloem erbij, goed spatelen tot dat er op de bodem een glade laag komt door de roux.
Daarna de roux laten afkoelen tot het koud is.
Als de roux koud is en de bouillon heet is, doe dan de roux bij de bouillon en pak een garde en roer goed tot de bouillon dikker wordt.
Daarna de bouillon op de goede dikte maken met koksroom,
en op smaak brengen met mosterd originale en met mosterd dyonaise.
Boter laten smelten in een klein pannetje,
een ui snipperen en bij de boter doen en aanfruiten.
Dan de bloem erbij, goed spatelen tot dat er op de bodem een glade laag komt door de roux.
Daarna de roux laten afkoelen tot het koud is.
Als de roux koud is en de bouillon heet is, doe dan de roux bij de bouillon en pak een garde en roer goed tot de bouillon dikker wordt.
Daarna de bouillon op de goede dikte maken met koksroom,
en op smaak brengen met mosterd originale en met mosterd dyonaise.