Recept
« Terug naar recepten
mosterdsoep met spekjes, bosui en mascarpone
PT15M
mosterdsoep met spekjes, bosui en mascarpone
Een heerlijk mosterdsoep met spekjes, bosui en mascarpone recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anna van den Berg
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
zelf verzonnen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe mosterdsoep met spekjes, bosui en mascarpone te bereiden
oke nou je begint met het maken met een roux, dat doe je door de boter te laten smelten en uitbruisen en dan de bloem er in garen samen met wat mosterd,
dan doe je beetje bij beetje de bouillon er aan toevoegen goed blijven roeren(elke x als de bouillon is opgenomen er weer wat aan toevoegen tot de gewenste dikte) eventueel nog wat motserd toevoegen
bak ondertussen de spekblokjes/reepjes,,hier hoeft geen boter bij want het \bevat al genoeg vet om zichzelf erin te bakken
snij de bosui in ringen en doe die in een kom, doe je soep er op en maak een quanel van de mascarpone en garneer af met de bieslook
eet smakelijk!!
*het is heel belangrijk dat je de bloem laat garen,dat is wanneer de bloem/boter mengsel aanvoelt als korrelig zand,,, doe je dit niet dan krijg je een "bloemsmaak"en dat is niet lekker
dan doe je beetje bij beetje de bouillon er aan toevoegen goed blijven roeren(elke x als de bouillon is opgenomen er weer wat aan toevoegen tot de gewenste dikte) eventueel nog wat motserd toevoegen
bak ondertussen de spekblokjes/reepjes,,hier hoeft geen boter bij want het \bevat al genoeg vet om zichzelf erin te bakken
snij de bosui in ringen en doe die in een kom, doe je soep er op en maak een quanel van de mascarpone en garneer af met de bieslook
eet smakelijk!!
*het is heel belangrijk dat je de bloem laat garen,dat is wanneer de bloem/boter mengsel aanvoelt als korrelig zand,,, doe je dit niet dan krijg je een "bloemsmaak"en dat is niet lekker
Mijn kookverhaal (Anna van den Berg)
het is een simpel en een makkelijk soepje die je zo klaar hebt,, gewoon als je geen zin hebt om de hele middag te zwoegen in de keuken maar gewoon ff lekker wilt eten en dan weer verder kan gaan met je werk
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nelleke zegt:
resser zegt:
kokkie zegt:
Huub zegt:
enilorac zegt:
Huub zegt:
[email protected] zegt: