Recept
« Terug naar recepten
Mousakka
PT45M
Mousakka
Een heerlijk mousakka recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousakka te bereiden
Voeg war olijfolie in een pan en bak het gehakt en de fijngesneden uien en de fijngesneden bleekselderij aan.Knijp de teentjes knoflook hierboven uit en breng het op smaak met oregano,peper en zout.Snijd de tomaten in blokjes en doe ze erbij.Blus het af met wat witte wijn.Was en snijd alle aubergines en courgettes in schijven.Neem een vuurvaste schaal en wrijf deze in met weinig olijfolie.Breng dan een laag aubergines aan bedek het met gehakt en breng nu een laag courgettes aan.Bouw nog een laag erop totdat het gehakt op is op de bovenste laag.Bestrooi het met gemalen kaas.Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200C) gedurende 25 min. en de kaas gesmolten is.
Lekker met een frisse salade.
Lekker met een frisse salade.
e.roelofsen zegt: