KookJij

Mousse met Grand Marnier

Een heerlijk mousse met grand marnier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousse met Grand Marnier te bereiden

Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop de dooiers met de suiker schuimig los. Klop de eiwitten stijf. Meng de petit-suisses kaasjes met de verse room en de Grand marnier. Voeg de eidooiers erbij. Schep er voorzichtig het geklopte eiwit door.
Verdeel over de glaasjes. Zet 2 uur in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Lekker dessert na een zware maaltijd of in de zomer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jc.ripken

jc.ripken zegt:
wat is petit suisses kaasjes mascarpone of roomkaas ken je toch ook mascarpone gebruiken?
inged

inged zegt:
Hallo Anja,
Het zijn eigenlijk kleine potjes van een soort plattekaas. Dus in de supermarkt zul je bij de plattekaas moeten gaan zoeken.
Groetjes Inge;)
anja

anja zegt:
Hallo Inge,
wat zijn presies petite suisses kaasjes? bij het zoeken erna stuit ik steeds op vakantie sites...ha..ha..is het geitekaas of mascarpone?alvast bedankt..gr..anja..:)