Recept
« Terug naar recepten
Mousse van beenham in gerookte ham gerold met meloen
PT45M
Mousse van beenham in gerookte ham gerold met meloen
Een heerlijk mousse van beenham in gerookte ham gerold met meloen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van beenham in gerookte ham gerold met meloen te bereiden
Verwarm de bouillon en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Laat het geheel daarna afkoelen. Maak de achterham fijn in de keukenmachine en meng deze samen met de cognac, Madeira, mosterd en slagroom. Zorg ervoor dat het geheel niet gaat schiften.
Voeg daarna de inmiddels afgekoelde gelatinebouillon toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat het daarna afkoelen en opstijven in de koelkast. Spuit er vervolgens kleine rondjes of rozetten van en laat deze ook weer in de koelkast opstijven.
Halveer in de tussentijd de Ardennerhamplakken in de lengte en leg deze op het werkvlak. Leg op ieder plakje een paar rucolablaadjes, zodanig dat de topjes er aan een kant uitsteken. Nu de hammousserondjes op zijn kant er opzetten en samen met de Ardennerham oprollen.
Leg in het midden een meloenbolletje en plaats per persoon 3 stuks op een bordje en serveer als voorgerecht met ciabattabrood.
Voeg daarna de inmiddels afgekoelde gelatinebouillon toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat het daarna afkoelen en opstijven in de koelkast. Spuit er vervolgens kleine rondjes of rozetten van en laat deze ook weer in de koelkast opstijven.
Halveer in de tussentijd de Ardennerhamplakken in de lengte en leg deze op het werkvlak. Leg op ieder plakje een paar rucolablaadjes, zodanig dat de topjes er aan een kant uitsteken. Nu de hammousserondjes op zijn kant er opzetten en samen met de Ardennerham oprollen.
Leg in het midden een meloenbolletje en plaats per persoon 3 stuks op een bordje en serveer als voorgerecht met ciabattabrood.
majo zegt: