Recept
« Terug naar recepten
Mousse van chocolade, gecombineerd met (zieopm)
PT60M
Mousse van chocolade, gecombineerd met (zieopm)
Een heerlijk mousse van chocolade, gecombineerd met (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mousse van chocolade, gecombineerd met (zieopm) te bereiden
Chocolademousse:
De sinaasappel met een dunschiller schillen en uitpersen.
Het sap met de schilletjes tot de helft inkoken en passeren>
De chocoladecouverture, koffie, cacaopoeder, suiker, cointreau en het sinaasappelvocht "au bain marie" oplossen en goed vermengen.
U kunt hier ook de magnetron (laagste stand)gebruiken.
De eiwitten met de vanillesuiker opkloppen en de helft door de lauwwarme chocolademassa kloppen.
De slagroom opkloppen en met de resterende eiwitten door de chocolademousse spatelen.
De mousse in de koelkast laten opstijven.
Mangoballetjes:
De mango van schil ontdoen en balletjes met een aardappelboortje uit de mango boren.
Het resterende vruchtvlees voor de saus gebruiken.
Mangosaus:
Het vruchtvlees met de poedersuiker pureren.
De cognac en het sap van de limoen toevoegen en goed vermengen.
Opmaken van het bord:
De aardbeien wassen en halveren.
De mousse doormiddel van 2 warme lepels vormen en op het bord plaatsen.
De mousse met de mangosaus, met daarop de mangoballetjes omringen.
De mousse met het minttakje en de aardbei afgarneren.
De sinaasappel met een dunschiller schillen en uitpersen.
Het sap met de schilletjes tot de helft inkoken en passeren>
De chocoladecouverture, koffie, cacaopoeder, suiker, cointreau en het sinaasappelvocht "au bain marie" oplossen en goed vermengen.
U kunt hier ook de magnetron (laagste stand)gebruiken.
De eiwitten met de vanillesuiker opkloppen en de helft door de lauwwarme chocolademassa kloppen.
De slagroom opkloppen en met de resterende eiwitten door de chocolademousse spatelen.
De mousse in de koelkast laten opstijven.
Mangoballetjes:
De mango van schil ontdoen en balletjes met een aardappelboortje uit de mango boren.
Het resterende vruchtvlees voor de saus gebruiken.
Mangosaus:
Het vruchtvlees met de poedersuiker pureren.
De cognac en het sap van de limoen toevoegen en goed vermengen.
Opmaken van het bord:
De aardbeien wassen en halveren.
De mousse doormiddel van 2 warme lepels vormen en op het bord plaatsen.
De mousse met de mangosaus, met daarop de mangoballetjes omringen.
De mousse met het minttakje en de aardbei afgarneren.
bertal zegt:
m.v.g. Bert Allers