KookJij

Mousse van gestoomde makreel met rode biet,

Een heerlijk mousse van gestoomde makreel met rode biet, recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousse van gestoomde makreel met rode biet, te bereiden

Puree van rode biet
Kook de bieten in ruim water. Pel ze en verwijder loof.
Maal ze fijn in de keukenmachine met de port, de azijn
En de olie
Passeer door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout.
Mousse van makreel
Maal voor de mousse de makreel met de bouillon tot een fijne pasta.
Verwarm de 1 ½ dl room en los er de in koud water geweekte gelatine in op. Voeg dit bij de makreel.
Passeer alles door een fijne zeef en spatel er de geslagen room door. Breng de mousse op smaak met cayennepeper en zout.
voor de sesamkoekjes
10 gr. Limoensap
100 gr. Boter
60 gr.Sesamzaad
50 gr. bloem
120 gr. Poedersuiker
8 eetl. zoete soja
4 eetl. zoute soja
2 tl. kerrie
zout
Bereiding:
Meng alle ingrediënten door elkaar tot een deeg.
Leg op een silpatmatje kleine hoopjes deeg en bak ze in ongeveer 6 minuten op 180° C.
Vul met een spuitzak met gekartelde spuitmond de helft van een ovaal amuseglas met de makreelmousse en spuit er daarna een laagje rode bietenpuree over. Lepel er een beetje Griekse yoghurt bovenop en werk het geheel af met wat gemalen pistachenoten.
Steek een sesamkoekje in het glas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst