KookJij

Muizentaartjes

Een heerlijk muizentaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Muizentaartjes te bereiden

De oven voorverwarmen op 175°C. Een bakvorm van 20 x 30 cm invetten.
De ingrediënten voor het zanddeeg mengen, kneden en in de vorm platdrukken. Onder in de oven ± 20 min. Bakken.
De bodem voorzichtig uit de vorm halen en in 16 stukken van elk 5 x 7 cm snijden.
Voor het beslag de boter en de suiker tot crème kloppen en de eieren erdoor roeren.

Het bakpoeder door de bloem zeven en doorroeren. Het bakblik schoonmaken en weer invetten, het beslag erin gieten en onder in de oven ± 25 min. Bakken. In 16 stukken van elk 5 x 7 cm snijden.
Voor de vulling de slagroom stijfkloppen en door de chocoladepudding scheppen. De stukken zandtaart met deze crème bestrijken en dan de stukken cake erop leggen.
Voor de garnering de slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.

De peren late uitlekken en er amandelen en krenten als oren en ogen in steken. Op de taartjes leggen en er toefjes slagroom omheen spuiten. De kiwi’s schillen, halveren, in plakjes snijden en in de slagroomtoefjes steken. Niet te lang laten staan anders wordt de slagroom bitter.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst